Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.

 

Senast uppdaterad, 2021-02-11

Med anledning av skärpta allmänna råd i Region Gävleborg

På grund av en ökad smittspridning av Covid-19 kommer all ensemble och orkesterverksamhet på Bollnäs kulturskola att ställas in. Individuella undervisningar med elever sker i kulturskolans lokaler efter skoltid eller digitalt.

Folkhälsomyndigheten har, efter samråd med bland annat smittskyddsläkare och länsstyrelsen i Gävleborgs län fattat beslut om skärpta allmänna råd. Besluten gäller till och med 21/2 men kan förlängas. För att begränsa smittspridningen av covid-19 kommer en rad åtgärder att genomföras inom Kulturenhetens verksamheter under den tid som de skärpta allmänna råden gäller.

Mer information hittar du här.

_____________________

Senast uppdaterad, 2021-02-11

Information till elever och föräldrar på Bollnäs Kulturskola

Vi behöver alla ta ansvar för att förhindra smittspridningen så gott det går. Med anledning av detta har vi inte möjlighet att undervisa våra elever ute på kommunens olika skolor.

Det innebär att speltider för våra elever kommer att ändras och förläggas till andra lokaler än skollokalerna. Era barns lärare kommer att ta kontakt med er för att erbjuda ny speltid och lokal, eller att ha lektion digitalt. Vi kommer därmed inte kunna erbjuda så många alternativ till tider, utan vi hoppas att vi ska kunna lösa det på bästa sätt ändå.

För att säkerställa smittorisken kommer bara elever från samma skola vistas på kulturskolan samtidigt. Endast eleverna får komma in i lokalerna, så därför måste alla föräldrar och andra vuxna vänta utomhus.

Tack för att ni visar förståelse!

Vänliga hälsningar
Malin Pärlenskog
Kulturskolechef
Bollnäs kulturskola

________________________________

 

Aktuell information om Covid-19 hittar du här.

 

Välkommen till kulturskolan

Bollnäs Kulturskola finns i Kulturkvarteret och varje vecka deltar ca 1000 elever i enskild undervisning, 1500 elever i grundskolan och cirka 800 elever är verksamma i olika ensembler. Totalt träffar Kulturskolan cirka 3000 elever.

Kulturskolan har en omfattande orkesterverksamhet och medverkar i musikundervisningen på vissa av kommunens skolor. Kulturskolan ansvarar också för skolkulturutbudet.

2011 och 2012 blev Bollnäs utsedd till Årets kulturskolekommun av Lärarförbundet. Utmärkelsen Årets kulturskola tilldelades skolan 2005 av Svenska Musikrådet.


Öppettider expedition

Måndag-fredag kl. 8.30-15.00
Telefon 0278-257 69 (expeditionen) 

E-postadress: kulturskolan@bollnas.se

Adress
Odengatan 17B
821 43 BOLLNÄS

Besök oss gärna på Facebook
www.facebook.com/bollnaskulturskola

----------------------------------------------------

framht15

 

Kulturskolans signaturmelodi

Här nedan kan du lyssna på kulturskolans signaturmelodi.
Komponerad av Lena Jonsson och Nikolaj Busk