Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Vi söker
semestervikarier!
Skicka din ansökan idag
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Upplev vintern i Bollnäs Kommun!

Det senaste året har arbetslösheten bland utrikesfödda i Bollnäs kommun minskat. Möt Hajieh och Eftekhar som båda har eller har haft uppskattade och betydelsefulla extratjänster i Bollnäs kommun.

Hajieh Youssef arbetar på Fiskens förskola. Hon har tidigare haft extratjänst på både Aktivitescentrum och Karlsund. Hon satsar på att bli barnskötare i framtiden.

Hajieh Youssef

– För mig som kommit ny till Sverige har min extratjänst betytt mycket. Det finns många arbetslösa. Extratjänsten har hjälpt mig att förstå hur det svenska samhället fungerar, vilka rättigheter och skyldigheter jag har. Jag får chansen att studera samtidigt som jag arbetar och utvecklas både i det svenska språket och i yrket. På min arbetsplats betyder det mycket för mig att jag kommer överens med personalen. Jag får också möjlighet att träffa personer från flera olika kulturer, jag har fått många trevliga vänner och en bra ekonomi. Det är fantastiskt, säger Hajieh.

 

Eftekhar Mohammed He Karwi

Eftekhar Mohammed He Karwi arbetar på Hamregårds förskola och har inom sin extratjänst, precis som många andra, möjlighet att ha kompetenshöjande insats inom sin tjänst. Eftekhar läser förnärvarande en kurs på vuxenutbildningen för att komma närmare en utbildning. Hon vill gärna arbeta med barn och vill läsa barn och fritidsprogrammet.

– Det bästa med min extratjänst i förskolan är att jag lär mig det svenska språket som är nyckeln till att integreras i det svenska samhället. Man lär sig språket mer från barnen än man kan tro! Jag får också prova på och utveckla min yrkesroll så att jag eventuellt kan få jobb eller söka en utbildning. Jag lär mig att ta ansvar, att vara öppen och social eftersom jag i min roll måste våga möta och prata svenska med barn, föräldrar och personal, berättar Eftekhar.

Vi önskar både Hajieh och Eftekhar lycka till med sina karriärer i Sverige!


Läs även artikeln Minskad arbetslöshet bland utrikesfödda i Bollnäs kommun

 

Dela på Facebook