Vill du bli en fritidskompis? Skicka in din intresseanmälan idag!
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00
Pingstkyrkan i Bollnäs
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Den här veckan höjer Rädda Barnen frågan om våld och sexuella övergrepp mot barn lite extra. Tanken med veckan är att få barn och vuxna att prata mer om kroppen, känslor och gränser för att bättre kunna förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn, och ge stöd till de som blivit utsatta.

Rädda barnen lyfter olika teman varje dag och alla som vill kan engagera sig, lokalt och digitalt.

Vill du följa veckan, delta i seminarier, lära dig mer om hur du kan uppmärksamma barns rätt till trygghet så hittar du information på Rädda barnens webbplats.

Delta i Stopp! Min Kropp!-veckan för barns rätt till trygghet - Rädda Barnen

Vad gör kommunen under veckan?

Flera av kommunens verksamheter till exempel skolkuratorer, pedagoger, skolbibliotek och stadsbibliotek uppmärksammar veckan på olika sätt. Bland annat så har skolbibliotekarie och skolkuratorer satt samman material som sprids till skolorna.

Några klasser, till exempel klass 3 i Rengsjö, kommer bland annat titta på filmen som är framtagen för kampanjen och tillsammans med skolkurator prata om att lyssna på signaler, sätta gränser, innebörd av samtycke.

På Nyhamre skola har man en Friensgrupp som under veckan har temat STOPP! MIN KROPP! Pedagoger och skolklasser kan på olika sätt arbeta med det material som Rädda barnen tillhandahåller på sin kampanjsida för veckan.

Nedanstående film kommer att kunna användas i F-6.

Du som förälder kan också visa ditt barn filmen och ta del av Rädda barnens STOPP MIN KROPP-veckan.

Delta i Stopp! Min Kropp!-veckan för barns rätt till trygghet - Rädda Barnen

Är du orolig för dig själv, en kompis, ditt eget eller någon annans barn?

AKUT: vid pågående brott ring polis: 112

• Kontakta kommunen!
    För att göra en orosanmälan - använd vår e-tjänst genom att klicka på länken: orosanmälan eller ring: 0278- 252 02
    Måndag och tisdag kl. 08.30-11.30, 13.00-14.30
    Onsdag kl. 13.00-16.00
    Torsdag och fredag kl. 08.30-11.30, 13.00-14.30

• Kontakta Socialjour efter kontorstid
    Telefon: 026–10 02 25
    Måndag–torsdag kl. 17.00–23.00
    Fredag kl. 17.00–02.00
    Lördag kl. 16.00–02.00
    Söndag kl. 16.00–23.00

Här visar organisationen BRIS hur en orosanmälan går till: Orosanmälan - YouTube

Kom ihåg!

• ALLTID berätta för en vuxen som du litar på om någon gör dig eller någon du känner illa eller något som får dig eller någon du känner att må dåligt. Även om det som händer på sociala medier. Det spelar ingen roll om den som gör det säger att du inte får berätta. Du får ALLTID berätta!
  • Du kan till exempel berätta för pappa eller mamma, lärare, mentor, skolkurator, doktor, en granne. Eller din familjehemsmamma, pappa. Godeman, farfar, farmor, mormor och morfar eller någon annan. Berätta för den person som du litar på!

Barn och ungdomar som far illa
Barn som upplever våld
Grooming

Det är vi vuxna som har ansvar för att ALLA barn ska ha en trygg uppväxt och goda levnadsvillkor!

Tillsammans gör vi skillnad för ALLA barn!